Uitgaan

Als er 1 stad bij mij dierbare herinneringen oproept dan is het Dordrecht wel. Niet dat ik er heb gewoond, ik heb er echter wel behoorlijk wat tijd doorgebracht.Zowel ter ontspanning als voor studie. De stad staat bol van historische wetenswaardigheden en kunst.

Het Centrum

Ik denk dan uiteraard aan het standbeeld van de gebroeders de Witt, onmiskenbaar onderdeel van het oude centrum van Dordrecht. maar ik denk ook aan het Dordrechts Museum die de geschiedenis van Dordrecht weer tot leven laat komen.

Met een inwonersaantal van bijna 120.000 zielen mag Dordrecht zich met recht een regionale stad noemen. Veel bedrijvigheid, een bloeiend verenigingsleven en uiteraard genoeg uitgaansgelegenheden.

Dordrecht kan je in wezen verdelen in een aantal locaties. Zo heb je het oude stadscentrum het wat nieuwere centrum, de bedrijfsterreinen en de woonwijken. Uiteraard bevinden de meeste uitgaansgelegenheden zich in het oude en nieuwe centrum.

Restaurants in Dordrecht

Een stad als Dordrecht, gelegen aan het water, zou zich moeten schamen als zij geen plaats zou bieden aan een visrestaurant. Gelukkig is Dordrecht al zeer lang de thuisbasis voor restaurant “de Stroper”, een visrestaurant pur sang. Met als basis de Franse keuken, slaagt chef-kok Edwin Roestenberg met zijn witte brigade, er elke keer weer in om de gasten te verwennen met zijn culinaire creaties. gelegen aan de Wijnbrug, biedt het restaurant een vrij uitzicht over het water wat zorgt voor een extra waardevolle eetbeleving.

Ook vermeldenswaardig is het restaurant Chez Heeren Jansen, gevestigd aan de Wieldrechtseweg. Dat is dan wel niet direct in het centrum van Dordrecht, maar wel aan het water gelegen. Wat opvalt bij binnenkomst is de ruimtelijke moderne indeling. Het restaurant is niet alleen sfeervol te noemen maar ook bijzonder gastvrij. Met een prijs van nog geen veertig euro voor een vier gangen menu, presenteert deze zaak zich als een kwalitatieve prijsvechter.

Uitgaan in Dordrecht

Uiteraard zijn er nog veel meer interessante horeca gelegenheden te vinden in Dordrecht, zowel in het centrum als daar buiten. Ook danslocaties, ook al is eerlijk gezegd, Dordrecht nou niet echt het walhalla voor muziekliefhebbers, bij Disco Amigos komt zelfs de meest verwende man of vrouw goed aan zijn of haar trekken. Met enige regelmaat vinden er evenementen en thema avonden plaats.

Ben je wellicht wat sportiever cq. avontuurlijker aangelegd? Wellicht is dan de indoor Kartbaan Merwehal meer iets wat in je straatje past. Naast de verschillende mogelijkheden om te karten kan je hier ook bowlen en laser schieten. Na al die inspanningen kan je de inwendige mens laten verwennen in het aanwezige restaurant en genieten van een zeer aangename maaltijd, terwijl je geniet van de verrichtingen van andere coureurs op de kartbaan. Mocht je het restaurant liever laten voor wat het is, dan ben je welkom in het Grand Cafe om te genieten van een heerlijk drankje terwijl je kan napraten over je sportieve prestaties.

De Kleine Griek

Mocht je overigens binnenkort een bezoek gaan brengen aan Dordrecht, vergeet dan vooral niet om even over het Vrieseplein, net buiten het centrum te lopen. Je vind daar namelijk op de brug, gerekend vanaf het centrum, een tweetal kiosk achtige zaakjes. Een daarvan is De Kleine Griek. Werkelijk waar, als je van een goed broodje gyros houdt dan is dat zeker een aanrader. Een typisch Griekse dame op leeftijd bereid zonder meer de heerlijkste broodjes gyros of andere typische Griekse gerechten. Bestellen, meenemen en onderweg op eten terwijl je de rest van Dordrecht ontdekt. Aangenaam vertoeven dus.