Shoppen

Je hoeft helemaal niet naar de hoofdstad of naar andere grote steden zoals Utrecht, Den Haag of Rotterdam te gaan om eens flink goed te kunnen shoppen. Er zijn genoeg anders steden in ons kikkerlandje waar je prima kan slagen. Neem bijvoorbeeld Dordrecht, een gezellige stad in Zuid-Holland. Hier is van alles te doen: je hebt er zowel grote, bekende winkelketens als kleinere boetiekjes.

Flinke shopsessie

In de binnenstad kun je je een hele middag vermaken wat betreft shoppen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een geheel nieuwe outfit? Er zijn ruim 90 kledingwinkels in de stad te vinden! Bezoek bijvoorbeeld de C&A of de H&M voor een nieuwe trui of een nieuwe broek en ga langs bij Bots Mode of Hunkemoller voor de laatste, prachtige lingeriecollecties. Ook voor de heren is er genoeg te shoppen: wat dacht je van de stoere mannenkleding bij Chasin of de BLUE32? Voor de kleintjes zijn er ook leuke winkels te vinden. Voor hippe kinderschoenen ga je langs bij Hip Hop & Go of Schoenenreus. Deze winkels zijn allemaal te vinden in de overdekte modepassage Drievriendenhof, maar ook in de Visstraat, de Kolfstraat, de Vriesestraat en de Sarisgang.

Voor ieder wat wils

Naast kleding zijn er ook veel winkels in Dordrecht te bezoeken waar ze accessoires voor in huis verkopen. Vooral de kleine boetiekjes in de historische zijstraten zijn absoluut het bezoeken waard. Neem bijvoorbeeld Annemieke’s Kastschatten, een hippe winkel met trendy cadeau-artikelen. Ook verkopen ze hier de meest schattige tweedehandse kinder-, baby- en dameskleding voor leuke prijsjes. Een andere leuke mustsee is MIES, een souvenirwinkeltje met een gedeelte waar je een lekkere kop koffie of thee kunt nuttigen. In deze winkel verkopen ze typische Dordtse souvenirs en geschenken. Ben je op zoek naar iets origineels en wil je net wat anders dan wat ze in de meeste winkels verkopen? Bezoek dan Minca’s wereld, een winkel waar ze spullen verkopen die gemaakt zijn van gerecyclede producten. Ze hebben er van alles: van armbanden gemaakt van koffiecups tot kettingen gemaakt van binnenbanden. Sowieso een leuke plek om even een kijkje te nemen!

Meer dan alleen shoppen

Een dagje winkelen in Dordrecht is meer dan alleen shoppen. De stad staat namelijk bekend om haar historische panden met kunstverkoop, boekenwinkels, galerieën en antiekzaken. Ben je op zoek naar een bepaald product uit je jeugd? Grote kans dat je deze gaat vinden in een van de vele boetiekjes in Dordrecht. Boekenwinkel De Bengel heeft bijvoorbeeld naast een normale collectie aan boeken ook een grote collectie aan meer aparte boeken die je niet meer overal kunt krijgen. Een kunstgalerie die leuk om te bezoeken is, is Galerie Voilà. Dit is niet zomaar een galerie, er wordt namelijk kunst ter plekke gemaakt tijdens je bezoek! Wanneer je alleen op kunstpad wil gaan in Dordrecht is het handig om te weten dat alle kunstwinkels op de eerste zondag van de maand zijn geopend.

Typische Dordtse dingen

Wanneer je een bezoekje brengt aan de historische stad is het natuurlijk leuk om wat van de stad te leren kennen. Waar we MIES hierboven al als tip gaven, is de Winkel van Rutte ook een tip om eens naar binnen te stappen. Deze ambachtelijke distilleerderij maakt natuurzuivere jenevers en likeuren. In de naastgelegen bakker Van Der Sterre kun je genieten van een Dordts taartje en bij Gert Jan de Kaasboer kun je terecht voor echte Hollandse kaas. Dordrecht blijft toch een oer-Hollandse stad!

Algemene informatie

Dordrecht is gemakkelijk te bereiken met zowel eigen vervoer als het openbaar vervoer. Het is handig om te weten dat de meeste, grotere winkels elke dag open zijn tot 18:00 uur. Op donderdagavond is er een koopavond, dan zijn de winkel open tot 21:00 uur. Ook heeft Dordrecht eens in de maand een koopzondag. Dat is op de laatste zondag van de maand. Naast winkelen is er genoeg gelegenheid voor een lunch, een snack tussendoor, avondeten of een lekkere bite en een borrel. De stad heeft tientallen restaurants en lunchrooms om even lekker te pauzeren of om je winkeltocht af te sluiten.