Horeca

Een dagje lekker winkelen in de stad Dordrecht, op vakantie en de stad even bezoeken? Dit alles onder het genot van een lekker hapje en drankje, dan spreken we over een heerlijk dagje uit! Want wat nu leuker je bezoek aan de stad te combineren met een bezoek aan een lekker eetcafé, een barretje of ijssalon. Voor ieder natuurlijk wat wils, want de stad heeft veel te bieden betreft de horeca faciliteiten.

Horecafaciliteiten

Om te beginnen maar eens de stad Dordrecht onder de loep te nemen om te kijken welke verschillende soorten horecagelegenheden ze hebben. Vaak voor ieder wat wils, aan de hand van waar je op dat moment zin in hebt.
Als het een heerlijke zomerse dag is en je bent in Dordrecht, wat dan leuker dan lekker een terrasje pakken en mensen spotten. Of lekker kletsen met diegene waarmee je op dat moment bent.
Het bekendste plein is het Scheffersplein. Dit ligt in het midden van de stad en wordt omringt door vele cafés en diverse restaurants.
Goed genoeg dus om daar als eerste een kijkje te nemen.

Terras straatzijde of eigen tuin?

Bij een terras wordt vaak gedacht aan een lekker zonnig stukje aan de voorzijde of binnenin een cafe. Maar niets is minder waar! Dordrecht beschikt over een aantal cafe’s en restaurants, welke een eigen stadstuintje hebben. Deze zijn gelegen in de binnenstad en vanaf de straatkant vaak niet zichtbaar. Rondom de Groenmarkt zijn er vele van bovengenoemde tuintjes te vinden. Ideaal om daar eens plaats te nemen met een lekker drankje en hapje erbij.
Enkele cafés en restaurantjes met een eigen tuin, zijn: Il Giardino Gelato , Brut en de Witte Haen. Maar natuurlijk zijn er nog vele tuinen te vinden, behorend bij een gezellige horeca in de binnenstad. Volop keuze dus.

Vaak kun je ook een leuk cafeetje afhuren voor feestjes. Kijk hiervoor even bij http://www.zalenwijzer.nl/dordrecht/.

Wijnliefhebbers opgelet!

Voor de echte wijnliefhebber is er het restaurant BRUT. Deze beschikt over zeer goede wijnen met daarbij heerlijke lunchgerechten of wat dacht je van een Mediterraans klein diner? Deze laatste bestaat uit kleine hapjes die uitstekend bij de wijnkeuze passen die je hier kiest.
Nog een pluspunt: BRUT beschikt over een heerlijke stadstuin! Dus lekker onder het genot van een wijntje de zomerdagen in! Of gewoon omdat het lekker is en je wilt genieten, wat voor weer het ook is.

De Nieuwstraat & Statenplein

Een bezoek aan de Nieuwstraat en/of Stratenplein en je bevindt jezelf weer in een walhalla wat betreft diverse horecagelegenheden. Allemaal verschillende soorten restaurants omtrent de sfeer, de smaak, inrichting, keuken en prijs. Voor ieder wat wils dus. De Nieuwstraat wordt ook wel de Smaakstraat genoemd, vanwege zijn diversiteit aan soorten restaurants. Erg leuk om eens te bezoeken!
En daarnaast begeeft u zich in bijna elk restaurant in een historisch gebied van Dordrecht, dus veel te zien als je om je heen kijkt.

Grote Kerk en omgeving

Heb je zin om te genieten van de voorbijkomende boten die varen door de havens in Dordrecht? Dan is het deze omgeving (rondom Grote Kerk) om hier een terrasje te pakken.

Diversiteit horeca

De diverse horeca gelegenheden zijn volop te vinden binnen de stad Dordrecht en voor ieder wat wils.
Voor de lunch of liever het avondeten nuttigen? Alles kan.
Er zijn vele eetcafés, die een heerlijke lunch verzorgen! Er is zelfs een speciale Turkse lunchroom, welke toch wel uniek in zijn soort is en heerlijke broodjes maakt.
Als je de lunch hebt gehad en het wordt tijd voor het avondeten, dan is er een ruime keuze aan restaurants en eetcafés, elk met zijn eigen stijl en menu.
Hierbij denkend aan Aziatische gerechten, Italiaanse, Griekse, Hollandse en noem maar op! Zelfs op het gebied van biologische gerechten valt genoeg te beleven en wordt in zijn grote diversiteit aangeboden.

Ook eetcafés vind je volop in Dordrecht. Gezellige in vaak oude historische panden waar je goed een avondje kan vertoeven en heerlijke gerechten kunt eten.
En voor tapas hoef je ook niet ver te zoeken, want ook hier zijn geschikte horeca gelegenheden voor.
En voor de visliefhebbers ook veel keuze.

Ijssalons

Wel drie ijssalons zijn er te vinden in de binnenstad van Dordrecht. Allen die echte Italiaanse producten (ijs) verkopen in diverse smaken! Heerlijk voor een zomerse dag of afsluiter als toetje. Alles kan.

High tea

High tea is de trendsetter van het jaar! Heerlijke scones, lekkere thee en andere zoetigheden. En dat alles onder het genot van jou en familie, vrienden, kennissen. Alles kan, als het maar gezellig is!
High tea wordt steeds meer georganiseerd en is ook in Dordrecht te vinden.
Bij de brasserie, diverse cafés en Christa’s Cookies, High Tea Room kun je een heerlijke High tea reserveren. Bij deze laatste zijn ze erop gespecialiseerd en maakt dit een unieke ervaring om er eens een bezoekje aan te brengen.

Kortom, een bezoek aan Dordrecht kan goed gecombineerd worden met een lekker hapje eten en drinken. Genoeg mogelijkheden aan horecafaciliteiten. Voor ieder wat wils!